Medlemslån och konsumentkrediter

Om kreditköp och medlemslån

Att köpa på kredit är också att låna pengar. Detta kan tyckas självklart men många ser inte kortkrediter och kreditköp av TV och elektronikartiklar som lån. Det är inte sällan de som köper varor med lånade pengar uttrycker att ”jag vill inte låna bra ha en kredit”. Kredit låter kanske finare och som om köparen fått ett speciellt förtroende att betala varan senare. Och så är naturligtvis fallet. Ingen får låna pengar utan att långivaren bedömer att låntagaren är en pålitlig medborgare som kommer att göra sina avbetalningar i tid och inte förorsaka förluster.

För den som behöver låna pengar och är medlem i ett fackförbund finns det ofta möjligheter att ta ett s.k. medlemslån genom fack eller bank.

Ett medlemslån är ett lån med speciellt förmånliga villkor som kan tas i den bank som valt att samarbeta med ett visst fackförbund.

Även om medlemslån ofta är en bra affär innebär det inte att det är det garanterat bästa lånet som kan erbjudas. Det är alltid en bra idé att först höra med någon låneförmedlare för att se om de kan hitta en långivare som kan erbjuda bättre villkor än de som facket kan ordna genom medlemslånet.