Kreditkortsskuld eller blancokredit?

Har du någonsin tänkt betala en del av dina räkningar med kreditkortet? Faktum är att det inte bara är många människor som räkningar med kort. Många företag uppmuntrar även denna typ av betalning av räkningar. Att ha ditt kreditkortsnummer registrerat är ett bra sätt för ett företag att se till att de alltid får betalt i tid.

Problemet med att lämna ut information om ditt betal- eller kreditkort till ett företag är att du inte har kontroll över vilka räkningar som blir betalda. Det händer många människor som väljer att betala fakturor med kort. Rätt som det är dras det pengar på kortet som du inte alls hade väntat dig.

Här är det lätt att fastna i en ond cirkel. När du betalar räkningar med kortet så ökar din kreditkortsskuld och du kommer att få betala ränta på att en faktura för de kommande tjugo åren i efterskott eftersom du aldrig kommer att betala av dina kortskulder i dess helhet.

Finns det några alternativ till att använda kreditkort om man inte har egna pengar att betala med? Ett förslag är om du vill överväga ett personligt lån för att överbrygga tillfälliga ekonomiska svackor. Istället för att ge ett företag ditt kreditkortsnummer för att betala en faktura varje månad, betala alla dina räkningar via överföring från Internetbanken istället.

Om du märker att du inte har pengar till dina räkningar - använd inte ditt kreditkort! Istället kan du ansöka om ett lån. Även om du har dålig kredit, kan du fortfarande samla dina skulder genom att ansöka om ett lån med säkerhet i t.ex. en bil eller ett blancolån utan säkerhet. Varför? Du kommer att kunna få de medel som du behöver direkt, och om du tar dig tid att hitta rätt långivare kan du få en flexibel återbetalningsplan som passar din budget.

Tänk att kunna ta alla dina månatliga räkningar, ditt kreditkort, el, telefonräkningen och istället för att dela upp pengarna mellan dem, betala en enkel betalning. När du gör matten ser du att ett personligt lån bara är logiskt.

Kreditkort är lätt att fastna i. Vi får allt fler kreditkort och därmed ökar skulderna var dag som går - men du behöver verkligen inte bli slav under ditt kreditkort. Nästa gång ett företag begär att få ditt kreditkortsnummer – säg nej!

Du kommer vara glad att du inte spridit ditt kreditkortsnummer när du slipper dra på dig kreditkortsskuld. Lösningen på kreditkortsskuld är enkel - om du inte har råd med en betalning, ta ut ett personligt lån i stället.